Le chateaux Muides des Marais

Door: familiegorter

Blijf op de hoogte en volg Jaap, Karin, Vera en Iris

17 Augustus 2011 | Frankrijk, Muides-sur-Loire

Een bericht uit Muides des Marais. In Ondres hadden we nog een gezellige avond samen met een stel uit Edam, leuk om weer eens even andere vakantieverhalen te horen (onder het genot van...). Zij hebben ook twee dochters dus de dames vermaakten zich opperbest. De volgende ochtend zijn we alweer vroeg op pad voor een korte rit naar Coulon.
We hebben voor deze stop gekozen omdat we dan weer een mooie reistijd geregeld hebben en omdat de omgeving ons hier mooi leek. Niets is minder waar, de omgeving van Coulon is schitterend!

Maar nu moet ik toch echt even een inkijkje geven in het leven op de camping. Het enige maar niet omheen te komen nadeel is de uiterst onvriendelijke benadering van de campingbeheerster(s)... Kort omschreven: geen woord teveel (ook al spreken wij met haar in ons beste Frans), chaggerijnig voorkomen etc... Nu is het helaas zo dat dit niet de enige campingmedewerkster is die niet van klantvriendelijkheid heeft gehoord, dit is meer regelmaat dan uitzondering, tot onze grote spijt. Toch wen je daar wel aan en als je een beetje je best doet dan willen de meeste mensen nog wel eens een praatje maken of zelfs nog een lach op hun gezicht toveren. Dit gold helaas niet voor de dame uit Coulon die overigens de hele camping bestierde want 's avonds was ze kokkin in het restaurant. Waar we om zes uur (als goede Nederlanders betaamd...) het restaurant inliepen, vertelde de serveerster dat we pas welkom waren om 19.00 uur. Geen probleem, komen we dan weer terug. Na zevenen gingen wij aan een tafeltje zitten totdat de eigenaar/kokkin/receptioniste/schoonmaakster en wat meer, ons briesend tegemoet: NO PLACE, WE ARE BUSY! Huh?! In ons beste Frans vertelden wij haar dat we niet voor haar befaamde moules frites kwamen maar gewoon een simpele pizza ofzo het ook wel kon doen. Niet goed genoeg, ze was busy en wij moesten weg. Gek genoeg waren er zo'n 25 tafeltjes, waarvan 5 tafeltjes bezet... Mensen die Jaap een beetje kennen, snappen dat de beer los was! Niet netjes, klantonvriendelijk, had u niet kunnen vertellen toen we incheckten dat we hadden moeten reserveren? of had de serveerster dit niet kunnen vertellen toen we hier om zes uur stonden? Het deed er niet toe, mevrouw was toch echt busy met haar moules frites. Een poosjes later zijn we tot een compromis gekomen, namelijk om acht uur konden we 3 pizza's ophalen. De pizza's waren, zoals je kunt verwachten (de liefde voor het eten was er ook al niet) niet te vreten maar ja, beter iets dan niets. Toen we om negen uur naar douche liepen, zat er nog steeds anderhalve paardenkop in het restaurant, heeeeel busy duss. Degenen die Jaap kennen snappen dat Jaap de rest van de avond heeft gepredikt over hoe het gaat in een niet nader te noemen 'restaurant' met de letter M. We hebben met z'n drieën maar Ja en Amen geknikt...

Ach, het maar een van vele verhalen, achteraf kunnen we er wel weer om lachen, zeker nu we weer op een camping staan waar het weer geweldig is. Le chateaux Muides des Marais is een camping op een landgoed nabij een kasteel. Dit gaan we morgen maar eens bekijken. Morgen dus een dagje hier op verkenning en dan op vrijdag naar Peigney, hier staat de familie Langhout (familie Karin) op de camping en daar gaan we een dag of 4 keetlellen!

Later meer!

Groetjes aan jullie allen,

J,K,V,I.

• 17 Augustus 2011 - 19:56

Jan En Dinie:

Hallo Familie,
    Wat een verhaal weer, dat je daar niet eens fatsoenlijk kon eten, nu maar hopen dat ze in Peigney wat vriendelijker zijn,we hebben nog niemand horen klagen daarover.
    Isa heeft vanavond weer gebeld en gevraagd hoe het met Famke(de poes)en met de konijntjes gaat.
    één van de konijnen beet gelijk de eerste keer al in mijn hand, maar het was maar een schampschot, daarna heeft ze het niet meer gedaan.
    Thomas Acda staat ook bij hun op de camping.
    Nu maar fijn naar het kasteel, even wat cultuur opsnuiven.

knuffels van ons.

• 18 Augustus 2011 - 06:16

Jack En Jannie:

Nou wat erg, dat de happies om 7 uur nog niet werden opgediend, nou strak op tienjediek 14 staat opa al te trappelen met de patat en ik met de borgers en de bjintjes, want het gaat wel hard de tijd maar nu schiet het toch wel op met jullie knientjedagen. Nou maar veel plezier bij de familie Langhout-Veenstra, en zeg maar dat ik hun ook wel mis zo langzamerhand.

dikke tut voor allemaal en groetjes Oop en Oom Iseger