Weer een mijlpaal...
Door: familiegorter
Blijf op de hoogte en volg Jaap, Karin, Vera en Iris
17 Juli 2011 | Kroatië, Fažana
De zee!
Op de 8e dag zien we na zo'n 300 km voor het eerst de (een) zee. Het is de Adriatische zee die we na een half uur in de file voor de Kroatische grens zien.
We zijn deze ochtend om 8.15 uur vertrokken uit Leibnitz met als bestemming Fazana in Kroatië. Het grootste deel van de reis gaat door Slovenië en gaat zeer voorspoedig. De file voor de Kroatische grens, veroorzaakt door zo'n 20 km enkelbaans bergweg als onderbreking van de snelweg, levert ongeveer een uur vertraging op. Geen probleem want we komen toch nog om half drie aan de camping die we zochten, nl. Bi-Village in Fazana (in de buurt van Pula). Voor ons weer hoogste tijd voor een verkoelende duik in het zwembad want het is hier ook weer zo'n 30 graden :) (heel vervelend...) 's avonds gaan we nog lekker even naar het strand en genieten van een prachtige zomeravond (sorry, uit diverse reacties lezen we dat het in Leeuwarden herfst is).
Vandaag zijn we met de taxi naar Pula gegaan, om het op 2 na grootste amphitheater van de wereld te bekijken. Vera had hier al veel over verteld n.a.v. haar spreekbeurt en dus moesten we dit ook in het echt zien. Het kolossale gebouw van ruim 2000 jaar oud zag er indrukwekkend uit (foto). Daarna zijn we nog even door Pula gewandeld en daar met de taxi weer terug naar de camping en de verkoeling weer genoten. De camper bevalt nog steeds prima, als je wat van elkaar houdt, red je je best op 2 bij 1.40 m. Vooral 's ochtends is het gezellig als je zo met z'n viertjes wakker wordt en eerst vanuit je bedje besluit wie er dit keer broodjes moet halen of koffie moet zetten. En o ja, de stroom stinkt hier niet meer, alles doet het weer naar behoren! ;)
Morgen laten we Kroatië weer voor wat het is en gaan we op naar Italië! Een land waar we ook heel nieuwsgierig naar zijn, onze eerste camping (Fusina) bevind zich dichtbij Venetië (aanrader van Ittie en Catharines) dus dat moet goed komen. Over Venetië vertellen we in ons volgende verslag meer.
Groeten voor jullie allemaal!
Jaap - Karin - Vera - Iris
17 Juli 2011 - 17:50
Ant:
Hoi Jaap, Karin, Vera en Iris,
Hoe ist met jullie?? Wat hebben jullie al veel gedaan zeg in een week tijd! Hartstikke leuk om te lezen wat jullie allemaal doen. En ook leuk die foto's. Gelukkig hebben jullie lekker weer.
Het weer hier laat zeker wat te wensen over...
Nou geniet er van. En veel plezier in Italie,
groetjes Ant -
17 Juli 2011 - 18:40
RENZO BALK:
Hey Vera en Iris.
Ik heb de groeps indeling gekregen en zag,dat ik bij jouw in de klas zit Vera:-)
En Aron zit bij jouw in de klas Iris.
Vandaag kwam het weer met bakken uit de hemel.
GROETJES RENZO
17 Juli 2011 - 19:08
Hillster:
O jongens, wat leuk om op deze manier te lezen waar jullie je bevinden en wat jullie allemaal meemaken!!! Foto's zijn ook hartstikke leuk. Ut weer is hier inderdaad net effe iets anders...,.verkoeling zoeken is echt niet nodig....laat ik het daar maar bij houwe, hahaha!!!!
Nou mensjes.....ga lekker door met genieten en ontdekken!!!
Dikste tuut van mij, doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!! -
17 Juli 2011 - 20:32
Van Vera En Iris :
Voor Renzo en Aron,
leuk dat we bij elkaar in de klas komen.
het weer is hier het tegenovergestelde.
heel veel groetjes vera en iris! -
18 Juli 2011 - 05:37
Marloes:
Familie,
Wat een verhalen al na 8 dagen!
Super leuk om te lezen hoe gezellig en mooi jullie het hebben!
Geniet ervan!
Liefs Loes -
18 Juli 2011 - 07:36
Truus:
jeetje wat zijn jullie al ver ...gaat dat niet te snel ?jullie hebben toch 2 maanden vakantie?ik vind het zo leuk om jullie te volgen ,net of hebben we ook een beetje vakantie .veel plezier daar ,,in de zon,,
kus truus -
18 Juli 2011 - 21:09
Marko Stellingwerf:
Leuk hoor, zo prachtige reis maken. En jullie treffen het met het weer. Hier is dat pet. Mooi verslag en nog een fijne reis toegewenst. Groetjes Marko