De stad van de romantiek...

Door: familiegorter

Blijf op de hoogte en volg Jaap, Karin, Vera en Iris

18 Juli 2011 | Italië, Fusina

Lieve vrienden, familie, collega's,

Gisteravond bleef het zwoel in Kroatië, we hebben tot 24.00 uur buiten gezeten en toen was het nog steeds niet koud. Wat ook leuk was, was dat we nog met Patrick en Diana geskyped hebben, leuk om hun weer even te zien.
Vanochtend uitgechecked om 8.00 uur en op naar Italië, Venetië welteverstaan! Onderweg wordt Vera misselijk en moet ze zelfs aan de Sloveense grens overgeven. Ze blijft voorin zitten en hopelijk redt ze het daarmee tot aan Venetië. Iris en ik spelen spelletjes aan tafel, beregezellig hoewel ik zelf van al dat geschommel en geschud niet echt vrolijk word in mijn buik… Zo rijdend door Italië begint het zelfs nog te regenen, de verkoeling is niet vervelend. Volgens de tomtom komen we ongeveer 12.00 uur aan in Venetië dus dan hebben we nog tijd om met de veerboot naar Venetië te gaan.
And so we did! We zijn om 13.00 uur geïnstalleerd op de camping Fusina, we staan met het uitzicht op Venetië. De veerboot vertrok om 14.00 uur naar Venetië, dit boottochtje alleen al was schitterend. We kwamen via het water Venetië binnen en dat is toch echt DE manier, wat een uitzicht! We keken onze ogen uit, het is een groot openlucht museum. We liepen van plein naar plein over bruggetjes met daaronder op het water gondels, een grote belevenis. Eenmaal aangekomen op het San Marco plein waren we toch echt behoorlijk onder de indruk van al dit moois, we zijn in de rij gaan staan om de San Marco Basilique te bekijken en ook dit was weer zeer de moeite waard. Een prachtige basilique waar je wel in, maar schouders en benen bedekken… ik blijf de Italianen een ietwat hypocriet volkje vinden. Het weertje was fijn, ongeveer 30 graden maar het waaide, een zeebries dus dat was best te doen. Ons volgende doel was de Rialto brug bekijken, met een kaart in de hand leidde Jaap ons daar moeiteloos naar toe. Ook al weer zo’n historisch hoogtepunt! We hebben mooie foto’s kunnen maken en alles intens bewonderd. Wat een pracht hier in Venetië, we zijn er een beetje stil van. Vera heeft haar zinnen gezet op een tas van Venetië dus die hebben we nog op de kop getikt als ook een masker voor de dames. Aan het einde van deze heerlijke dag zijn we op het eerste plein een pizza gaan eten, voor het eerst deze vakantie een echte Italiaanse pizza! En dat proef je! Toen was het weer tijd voor de boot die ons weer terug voer naar Fusina waar we op de camping staan met weer het uitzicht op Venetië.
Waar we vanwege diezelfde rottige steekmuggen weer binnen zitten met de horren voor de ruuten. En dat terwijl we een prachtig uitzicht hebben over Venetië en er de grootste coasters voorbij varen. Jaap veerde vanavond op alsof hij in brand stond, maar het was dus zo’n grote coaster…
Morgen willen we weer verder gaan en ons doel is een camping in Riccione (in de buurt van Ravenna). Zo willen we een dagje naar San Marino gaan maar ook even rust in de tent creëren. Even lekker genieten van het niets moeten, de was draaien, de camper weer even opkuisen en lezen, wie weet lukt dat dan ook weer eens.
Fam. Van der Wal: we hebben heerlijk genoten van al het lekkers in de mand het begint nu jammer genoeg op te raken. Toch leuk hoor suikerbrood eten in Oostenrijk! Ook het overlevingspakket van mijn collega's bevalt heel erg goed, vooral de citronellakaars, de snoepjes en de muggenmeppers doen het goed!

Veel liefs,

De Gotters!

• 19 Juli 2011 - 21:26

Anne-Marije:

Wat gaan jullie snel! Alweer Italy!

Bekend terrein voor mij:-) Extra leuk dan om jullie beschrijving van Venetie te lezen...

De gondels maar ff overgeslagen? Boten genoeg daar zo te horen/lezen.

Goed plan om in alle opzichten even te gaan bijtanken! Geniet ervan!

Liefs uit Olande!

• 20 Juli 2011 - 08:27

Krista:

Super jullie belevenissen te lezen, zo kom ik mooi in de vakantie stemming. Vooral de foto's van Venetie. Wij hebben net zulke, maar dan met 2 andere mensen erop, ook mooi:)
    En ik begrijp heel goed dat Jaap even opkijkt van zo'n grote coaster, dan is de mooie camper maar weer klein.
    Genieten....

• 21 Juli 2011 - 10:54

Ittie En Katje:

Dus op Fucine camping geweest. Daar zijn wij ook geweest en met de veerboot over naar Venezie. Mooi daar he al al die grote boten die vlak voor de camping langs komen. Ook mooie foto's